Cílem vzdělávacího programu je pomoct účastnkům se dobře orientovat ve Windows 8 a sblížit se s novými technologiemi, které tento systém využívá. Účastníci se naučí jednoduše zálohovat soubory pomocí nástroje File History a zvládnou práci s přepracovaným programem Windows Explorer a jeho funkcemi jako je Ribbon bar, vylepšené možnosti kopírování a další. Seznámení se jak sdílet soubory se svými kolegy, či žáky.

Účastníci:

  • se dozvědí základní informace o operačním systému Windows 8
  • v rámci praktických ukázek se naučí systém ovládat a vyzkouší si jeho přednosti - jedná se zejména o práci s okny, hlavním panelem, vyhledávání, organizaci dokumentů a aplikací a využití nového grafického prostředí tzv. Metro style interface, nastavení motivů, používání nejužitečnějších výchozích aplikací,
  • naučí se používat novou technologii IT Cloud pomocí OneDrive

Tento prezenční vzdělávací program je určen jak pro uživatele starších verzí operačního systému Windows, tak pro všechny, kteří se chtějí dozvědět o nejužitečnějších funkcích v tomto systému. Jeho základní charakteristikou je zaměření na funkcionality, které mohou být velmi efektivně a smysluplně využity jak pro vlastní činnost učitele, tak pro práci se žáky.

Garanty kurzu jsou Mgr. Zdeněk Matúš, Ing. Lenka Satková a Ing. Dagmar Vítková.